Uvjeti korištenja Fizioterapeut HR

Primjena općih uvjeta korištenja

 • U slučaju pristupa i/ili korištenja web stranice www.fizioterapeut.hr i svih njezinih poddomena (dalje u tekstu: “web servis”) te pripadajućeg sadržaja (tekst, fotografije, audiovizualna…) i usluga koje se omogućavaju putem web servisa Fizioterapeut HR, bez obzira na način korištenja, Korisnik u potpunosti pristaje, bez ikakvih ograničenja ili rezervi na korištenje i uporabu web stranice i web servisa Fizioterapeut HR u skladu s ovim Općim uvjetima korištenja (dalje u tekstu: “Uvjeti), a reguliranje svih pravnih odnosa koji proizlaze ili mogu proizaći iz korištenja/uporabe web servisa Fizioterapeut HR vrši se u skladu s ovim Uvjetima.
 • Niti jedan dio web servisa Fizioterapeut HR ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Web servis Fizioterapeut HR posjetiteljima osiguravaju korištenje sadržaja portala u dobroj namjeri. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje web servisa Fizioterapeut HR ukoliko ne krše uvjete korištenja, osim u slučajevima kada je jasnim isticanjem cijene navedeno da se korištenje pojedinih sadržaja naplaćuje.
 • Web servis Fizioterapeut HR sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice.
 • Web servis Fizioterapeut HR sve sadržaje objavljuju u dobroj namjeri. Sadržaje web servisa Fizioterapeut HR koristite isključivo na vlastitu odgovornost i web servis Fizioterapeut HR ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.
 • Korištenje usluga web servisa Fizioterapeut HR odobrava se punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje web servisa od strane djece dozvoljena je samo uz nadzor roditelja i/ili skrbnika i isti su dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a web servis Fizioterapeut HR ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Tumačenje sadržaja web servisa Fizioterapeut HR i odgovornost korisnika

 • Korištenjem sadržaja web servisa korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz takvog korištenja te se obvezuje koristiti sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost
 • Informacije sa web servisa Fizioterapeut HR isključivo su informativnog karaktera i ne mogu predstavljati zamjenu za preglede, postavljanje dijagnoze i savjete od strane stručnjaka. Web servis Fizioterapeut.hr nije odgovoran za eventualne posljedice koje mogu nastati uslijed krivog tumačenja informacija, izvođenje određenih prikazanih vježbi, upotrebe aparata, različitih preparata i dodataka u prehrani ili sl. Ukoliko imate ili mislite da imate određeni zdravstveni problem, obratite se svojem liječniku ili fizioterapeutu kako bi se posavjetovali i dobili sve savjete i odgovore na Vaša pitanja.

Sadržaj, programska podrška, usluge i aplikacije web servisa Fizioterapeut HR

 • Sav sadržaj na web servisu Fizioterapeut HR u vlasništvu je web servisa ili je usmeno/pismeno dozvoljena objava pojedinog članka uz navođenje autora. Ukoliko imate primjedbu na bilo koji objavljen sadržaj na web servisu Fizioterapeut HR, molimo Vas da nas kontaktirate direktno putem e-mail-a urednik@fizioterapeut.hr.
 • Članci, dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web servisu Fizioterapeut HR ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti na način koji je protivan ovim Uvjetima korištenja.
 • Zabranjeno je javno prikazivanje, prenošenje, objavljivanje, mijenjanje, reproduciranje, distribuiranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, izradi kopija, te svakoj drugoj vrsti uporabe cjelovitog sadržaja stranica i web servisa Fizioterapeut HR ili jednog njihovog dijela te odabir i usklađivanje njihovog sadržaja, bez izričitog pismenog dopuštenja Web servisa Fizioterapeut HR (Peroneus d.o.o.) i drugih vlasnika autorskih prava.
 • Ako je takvo dopuštenje izdano, nije dozvoljeno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak. Uz dopuštenje je moguće prenijeti dijelove pojedinih članaka kao vijest od najviše 1200 znakova uz obavezno navođenje izvora i objavu linka na originalni tekst na web servis Fizioterapeut HR, kao i prenošenje prvih tisuću znakova s linkom koji vodi na ostatak teksta na web servis Fizioterapeut HR.
 • U slučaju neodobrenog, neovlaštenog, nedopuštenog i/ili protuzakonitog korištenja bilo kojeg sadržaja (tekst, fotografije, aplikacije, softver, audiovizualna i glazbena djela) web servisa, pridržava pravo potraživati naknadu cjelokupne štete te pokrenuti građanski i kazneni postupak pred nadležnim sudovima.
 • Sve fotografije na web servisu Fizioterapeut HR u vlasništvu su web servisa i/ili su preuzete sa web stranice https://www.shutterstock.com uz važeću licencu i kao takve se ne smiju upotrebljavati u daljnjoj distribuciji.

Linkovi na vanjske stranice

 • Web servis Fizioterapeut HR sadrži linkove na web stranice trećih osoba. Web servis Fizioterapeut HR linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan Web servisa Fizioterapeut HR. Sav sadržaj izvan web servisa Fizioterapeut HR koristite na vlastitu odgovornost.

Poruke web servisa Fizioterapeut HR i sponzora

 • Web servis Fizioterapeut HR registriranim će korisnicima povremeno slati obavijesti web servisa i sponzora u obliku newslettera, uz njihovu prethodnu suglasnost.
 • U slučaju da korisnik naknadno utvrdi da ne želi primati takve poruke, odustaje od dane suglasnosti za obradu osobnih podataka u svrhe newslettera ili želi biti obaviješten o osobnim podacima koji su o njemu prikupljeni, može se obratiti na e-mail info@fizioterapeut.hr ili se može odjaviti samostalno klikom na link u podnožju svakog poslanog newslettera.

Kolačići koji se koriste na web servisu Fizioterapeut HR

Što je to kolačić? Kolačić je mala datoteka koju na Vaše računalo sprema internetska stranica koju posjetite. Kolačići bilježe Vaše preferencije i postavke, unosi ih u internetske obrasce i informacije za prijavljene korisnike. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija, ali ta informacija ili informacije mogu biti spremljene jedino ako korisnik to omogući. Internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im korisnik nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika. 

Kolačići ne sadržavaju nikakve osobne podatke odnosno informacije koje bi vas mogle identificirati. Korisnik samostalno može promijeniti svoje postavke internet preglednika te time sam birati hoće li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, hoće li spremljene kolačiće automatski brisati pri zatvaranju internet preglednika.

 • Potrebni kolačići – Ti su kolačići neophodni za funkcioniranje web-mjesta i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na akcije koje ste izvršili, a kojima se upućuje zahtjev za usluge. Te kolačiće možete blokirati u pregledniku ili postaviti da vas preglednik o njima upozorava, no u tom slučaju određeni dijelovi web-mjesta možda neće raditi.
 • Kolačići za rad web stranice – Putem tih kolačića brojimo posjete i izvore prometa, pa nam oni omogućavaju da mjerimo i poboljšamo rad našeg web-mjesta. Ti nam kolačići govore koje su stranice najviše, a koje najmanje popularne te kako se posjetitelji kreću po web-mjestu. 
 • Funkcionalni kolačići – Ti kolačići omogućavaju pružanje dodatnih funkcija i prilagodbe, primjerice videozapisa i čavrljanja uživo. Možemo ih postaviti mi ili pružatelji usluga treće strane čije smo usluge dodali na stranicu. Ako te kolačiće ne želite dopustiti, neke od srodnih funkcija možda neće pravilno raditi.
 • Marketinški kolačići – bilježe posjete internetskim stranicama u svrhu dostavljanja oglasa koji su u skladu s vašim interesima. Služe i za ograničavanje broja prikaza oglasa i mjerenja učinkovitosti oglasnih kampanja.
 • Kolačići društvenih mreža – Te kolačiće postavljaju različite društvene mreže koje smo dodali na web-mjesto kako biste sadržaj mogli podijeliti s prijateljima i mrežama. Oni prate vaš preglednik na drugim web-mjestima i izrađuju profil vaših interesa. Ako te kolačiće ne želite dopustiti, možda nećete moći upotrijebiti alate za dijeljenje ili vam se oni neće prikazivati.

Promjene pravila

 • Web servis Fizioterapeut HR zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja. Svaka promjena bit će objavljena na adresi web servisa Fizioterapeut HR. O važnim promjenama i dopunama web servis Fizioterapeut HR može obavijestiti korisnike i/ili objavljivanjem na web servisu i/ili putem e-maila. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na web servisu Fizioterapeut HR smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od 24. travnja 2019. godine