Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna
Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna
fizikalna terapija
Naslovnica Novosti Zanimljivosti Miogeloze (myogeloses)

Miogeloze (myogeloses)

Miogeloze predstavljaju bolna ograničena otvrdnuća u mišićima. Postoje dvije vrste miogeloza : tanke duguljaste i okrugle. Smatra se da je uzrok nastanku miogeloza preopterećenje mišića, odnosno jako povišen mišićni tonus.

U današnje vrijeme ljudi u uredima provode veliki broj sati ispred računala, najčešće u vrlo nepovoljnim položajima. Tada dolazi do raznih biomehaničkih promjena na mišićima kralježnice.

Vrlo često takve osobe imaju jaku napetost vratnih i lopatičnih mišića koja sa vremenom prerasta u bol te smanjen opseg pokreta glave. Tada se najčešće javljaju  na fizikalnu terapiju i traže pomoć.

Liječenje provodimo u vidu ublažavanja miogeloza odnosno smanjenja napetosti mišića. Najčešće koristimo masažu kao tehniku relaksacije kojom postižemo učinak smanjenja napetosti te povećanje pokretljivosti.

Također sve procedure koje imaju toplinski učinak pozitivno djeluju na miogeloze. Od elektroterapijskih procedura koristimo dijadinamske interferentne struje , ultrazvuk .

Svaka vrsta vježbanja pozitivno utječe na smanjenje i sprečavanje nastanka miogeloza te je taj vid prevencije najbolji način kako ne bi imali problema sa napetim mišićima

Pratite nas

Fizikalna terapija Filipović i Bosnar

Popularno

VACUSTYLER (VACUSPORT) APARAT

0
Vacustyler radi po principu koji se primjenjuje u astronautici, gdje se u toku bestežinskog stanja noge astronauta opskrbljuju s dovoljnom količinom krvi. To se...
blank

Prijava na Newsletter

Prijavi se i budi u tijeku sa najboljim akcijama i najnovijom ponudom.

Unesite svoju e-mail adresu u polje ispod