fizikalna terapija
NaslovnicaPrehranaMiso, prvi Vitez u obrani imuniteta

Miso, prvi Vitez u obrani imuniteta

Miso je fermentirana pasta od soje, ili riže, ječma i morske soli uz pokretačkog enzima alge koji. Samo jedna žličica misa ima značajan utjecaj na smanjenje razine kolesterola.

Do početka prošlog stoljeća kronične bolesti, poremećaji srčanog rada i krvožilnog sustava bili su gotovo nepoznati ili znatno smanjeni.

Čak i jedan cijenjeni njemački doktor je sredinom 50-tih godina govorio svojim učenicima na svojim predavanjima na patologiji o umrlim osobama od raka kako je to vrlo rijedak slučaj i da dobro upamte ovo što rade.

No, danas, bolesti krvi i srca jedan su od glavnih smrtnih slučajeva u svijetu i kod nas. Kada je napredna civilizacija došla do svog cilja i ‘savršenstva’, kako danas postajemo lijeni i gotovo ne svjesno ‘trpamo’ u sebe sve i svašta bez imalo svjesnosti što će se to desiti kasnije sa nama, na posljetku mi se razbolijevamo i vječno krpamo.

Javljaju se nove i bude stare bolesti u ozbiljnijim i kompliciranijim izdanjima, kada tome dodamo i stres dolazimo do kolapsa.  Tome se naravno možemo suprotstaviti i obraniti prirodnim putem i tako obnoviti nove ćelije i kapacitete organizma iz kojih se ustvari simptom ili nelagoda pojavila. Miso je idealan u tu svrhu!

U makrobiotičkoj kuhinji ali i u cijeloj Aziji, posebice Japanu, nezamjenjiv je začin u juhama, varivima i raznim drugim  kombinacijama.

Miso je fermentirana pasta od soje, ili riže, ječma i morske soli uz pokretačkog enzima alge koji.

Miso ima razna ljekovita djelovanja, nabrojat ćemo samo neka:  

  • potiče i izlučivanje probavnih sokova u želucu prirodne bakterije koje miso sadrži najpovoljnije potiču probavne organe u izbacivanju nepoželjnih mikroorganizama (odlično kod raka želuca).  
  • jača krv i osiguravaju ravnotežu složenih ugljikohidrata Sadrži žive enzime što pomažu probavu  
  • samo jedna žličica misa ima značajan utjecaj na smanjenje razine kolesterola i ateroskleroze  
  • miso reducira rizik od koronarnih bolesti, karcinoma dojke, bolesti prostate  
  • sojini izoflavoni, kao sastavni dio miso juhe popravljaju i obnavljaju funkciju bubrega (odlično pomaže kod dijabetesa itd.)  
  • miso sadrži pregršt minerala i vitamina – kalcij, željezo, fosfor, velike količine vitamina B, a kao važno ističemo i prisutnost mikroorganizama (lactobacilus delbrueki) i enzime koji stimuliraju probavu  
  • miso smanjuje stres i ublažava osjećaj boli, jača organizam i daje vitalnu energiju!

Pratite nas

Fizikalna terapija Filipović i Bosnar

Popularno

TECAR terapija – inovativna metoda u fizikalnoj terapiji

0
TECAR je akronim koji označava "Transfer Elektrokapacitivne i Rezistivne Električne Energije". Radi se o obliku terapije koji se koristi u fizioterapiji. Njezina osnovna prednost...
blank

Prijava na Newsletter

Prijavi se i budi u tijeku sa najboljim akcijama i najnovijom ponudom.

Unesite svoju e-mail adresu u polje ispod